OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

AFib vérnyomásmérők


Megérkeztek a megújult OMRON felkaros vérnyomásmérő modellek pitvarfibrilláció (Atrial fibrillation - AFib) üzemmóddal!

Mit jelent a pitvarfibrilláció (AFib)?

A szabálytalan szívritmus egyik veszélyes, észrevétlen formája a pitvarfibrilláció. A szívizom összehúzódását a szinuszcsomó irányítja, mely az ingerképzés helye. A szinuszcsomóban szabályos időközönként elektromos ingerület jön létre. A tovahaladó ingerület hatására összehangoltan húzódnak össze a szívpitvarok és a szívkamarák jobb és bal oldalon.


Pitvarfibrilláció során a szinuszcsomóban keletkezett elektromos impulzus nagyszámú szabálytalan összehúzódást eredményez a pitvarokban, mely rontja a pumpafunkciójukat. Ilyenkor zavar keletkezik a pitvarok és a kamrák működésnek összehangolásában.


A hosszabb ideig fennálló, kezeletlen pitvarfibrilláció akár életveszélyes is lehet. A szabálytalan szívösszehúzódások következtében a szív nem tudja teljes mértékben kipumpálni a benne lévő vért. Ebben az esetben 
megnövekedik a pitvarokban vérrögképződés kockázata, mely agyérkatasztrófához (stroke) vezethet.


Mivel az esetek egy részében a pitvarfibrilláció nem okoz tüneteket, alapvető fontosságú a betegség diagnosztizálása.


Az OMRON M6 Comfort és az M7 Intelli IT felkaros vérnyomásmérő modellek rendelkeznek pitvarfibrilláció üzemmóddal, segítve a betegség időben történő diagnosztizálását. Vérnyomásmérés közben észlelik a pitvarfibrillációhoz társuló szabálytalan szívösszehúzódásokat.

Tovább