OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Medistance

Egészséggondozási szolgáltatás


Praxisközösség alapú folyamatos 24/7/365 terápiafelügyelet a beteg otthonában, valid zártláncú adatkezeléssel, mobil GPRS/M2M rendszerrel.

 

A távgondozási szolgáltatás új utakat nyit meg az otthoni egészségvédelemben:
• Elkerülhető a téves diagnosztizálás.
• Megbízhatóbb, pontosabb kezelés a beteg számára.
• Szorosabb orvos/beteg kapcsolat.
• Hatékonyabb kezelés, gyorsabb eredmény.
• Lojális, együttmuködő beteg.
• A beteg egészségének gondozása az arra jogosult gondozók, orvosok, hozzátartozók, gyógyszerészek, együttes segítségével

 


 

Mi a metabolikus szindróma?

Az elhízottak között igen jelentős mértékben fordul elő magas vérnyomás, jellemző a kóros vérzsír-szint, a magas vércukorszint vagy a cukorbetegség. Ezt az anyagcsere tünetegyüttest, illetve ezek együttes előfordulását nevezzük metabolikus szindrómának. A metabolikus szindrómát „halálos négyesnek” is nevezik mert ezen rizikófaktorok megléte a szívinfarktusra már 4-8 szoros kockázatot jelent, de megnöveli az érelmeszesedés, a koszorúér-betegség, a trombózis, a stroke, kialakulásának esélyét is. A kockázati tényezők többnyire helytelen táplálkozásra és a testmozgás hiányára vezethetők vissza.

 

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás önmagában nem okoz tüneteket, ezért hívják néma gyilkosnak is, így ellenőrzése és az értékek nyomon követése a mindennapi egészségmegőrzés része. A tartósan emelkedett vérnyomás súlyos szövődményes szervi károsodásokat okozhat. A magas vérnyomás a szívinfarktus és az agyvérzés elsőrendű rizikófaktora, és a legtöbb esetben kimutatható további szív- és érrendszeri betegségek, érelmeszesedések, trombózisok, vesebetegségek hátterében. A vérnyomás érték 130/85Hgmm alatt tekinthető normálisnak, 130-139/85-89 között emelkedett normálisnak. A 140/90 feletti értékeket pedig kóros vérnyomásnak tekintjük, melynek kezelése szükséges.  

 

A cukorbetegségről

A cukor (glükóz) biztosítja a szervezet energiaellátását. Normál esetben a cukor hamar felszívódik a vérből és beépül a szervezet energiaraktárába. Kóros esetben viszont a sejtek cukorfelvétele lelassul, a vércukorszint emelkedik, tartósan magassá válik. Cukorbetegségről, vagy annak előállapotáról beszélünk, ha az éhomi (8 órája nem étkeztünk) vércukorszint rendszeresen meghaladja a 6,1 mmol/l értéket, étkezés után 7,8mmol/l fölé emelkedik, és 2 óra múlva sem tér vissza a kiindulási értékre. Önellenőrzéskor mért érték esetében az éhomi érték határa 5,6 mmol/l.

Két típusú cukorbetegséget különböztetünk meg, az 1-es típusú diabéteszi fiatal kori cukorbetegségnek is hívták, amely általában gyermek- vagy serdülőkorban kezdődik. Az inzulin termelődése folyamatosan csökken, majd megszűnik. A 2-es típusú, felnőttkori cukorbetegség esetén inzulinrezisztencia áll fenn, azaz a sejtek nem tudják megfelelő hatékonysággal használni az inzulint.  

 

A koleszterin- és trigliceridszintről

A magas koleszterinszint megnöveli az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát. Magas a vérzsír-szint, ha a koleszterinszint meghaladja az 5,2mmol/l normál értéket. A kockázatot a kis sűrűségű, ún. veszélyeztető, "rossz" LDL-koleszterin emelkedése növeli, míg a nagy sűrűségű, ún. védő hatású, "jó" HDL-koleszterin emelkedése csökkenti. Metabolikus szindrómában egy másik vérzsír, a triglicerid szint is emelkedik. Normál értéke 2,3 mmol/l alatt van. Az elhízás emeli a LDL koleszterin és a triglicerid szintet és csökkenti a védő HDL koleszterin mennyiségét.

 

Elhízás

Az alma típusú elhízás (has és a törzs körül) nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem a hasi zsírszövetek anyagcseréje különbözik a bőr alatti zsírszövetekétől, és sok olyan további folyamatot kezdeményez mely további kockázati tényezők megjelenését idézi elő. Az elhízás mértékének megállapításában a testtömegindex (angolul Body Mass Index:BMI) nyújt segítséget. Kiszámítása: testsúly (kg-ban) osztva a testmagasság (m-ben) négyzetével (kg/m2). Normális értéke 20-25 között van. 25-30 között túlsúlyosságról, 30 fölött pedig elhízásról beszélünk. Hastáji elhízást jelent az is, ha a haskörfogat meghaladja nőknél a 88 cm-t, férfiaknál a 94 cm-t.

A Medistance szolgáltatás segítségével Ön folyamatosan felügyelheti szerettei vérnyomását és vércukorszint értékeit az ország bármely pontjáról*. A mérést követően a vérnyomásértékek, vércukorértékek mobil kapcsolaton keresztül egy webes egészségügyi naplóba kerülnek, ahol a hozzátartozók vagy a kezelőorvosok személyes jelenlét nélkül felügyelhetik a mért értékeket(vérnyomás, vércukor, koleszterin, triglicerid, EKG).
* A szolgáltatás hibátlan működéséhez szükséges, hogy a Mobil adatátviteli készülék GPRS kapcsolatot tudjon használni az ÁSZF-ben felsorolt mobilhálózatok valamelyikén.

 

Alap csomag

Jellemzők:
 • Mobil távközlési szolgáltató által biztosított mobil adatátviteli megoldás: Egy mérőkészülékhez (Vérnyomás, vércukor vagy vércukor, koleszterin, triglicerid készülékhez)
 • Központi adattárolás védett adattároló szervereken
 • Interneten elérhető Weboldal az Előfizetői beállítások és mért egészségügyi adatok kezeléséhez
 • Részletes használati utasítás és felhasználást segítő általános orvosi leírások, javaslatok
 • Terméktámogatás

4000 Ft/hó

Megrendelem

Bővített csomag

Jellemzők:
 • Mobil távközlési szolgáltató által biztosított mobil adatátviteli megoldás: Két mérőkészülékhez (Vérnyomás, vércukor vagy vércukor, koleszterin, triglicerid készülékhez)
 • Központi adattárolás védett adattároló szervereken
 • Interneten elérhető Weboldal az Előfizetői beállítások és mért egészségügyi adatok kezeléséhez
 • Részletes használati utasítás és felhasználást segítő általános orvosi leírások, javaslatok
 • Terméktámogatás

4400 Ft/hó

Megrendelem

Prémium csomag

Jellemzők:
 • Mobil távközlési szolgáltató által biztosított mobil adatátviteli megoldás: EKG mérőkészülékhez (Vérnyomás, vércukor vagy vércukor, koleszterin, triglicerid készülékhez)
 • Központi adattárolás védett adattároló szervereken
 • Interneten elérhető Weboldal az Előfizetői beállítások és mért egészségügyi adatok kezeléséhez
 • Részletes használati utasítás és felhasználást segítő általános orvosi leírások, javaslatok
 • Terméktámogatás

4700 Ft/hó

Megrendelem