OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

A vérnyomásmérés 10 aranyszabálya

2019.12.10 19:25

A magas vérnyomásnak számos egészségügyi kockázata van. Többek között növeli a szívinfarktus, az agyvérzés és az érelmeszesedés kockázatát.

MÉRJÜK OTTHON IS!

Épp ezért lényeges, hogy mérjük otthon is vérnyomásunkat, minél gyakrabban. A helyes és reális mérési eredmények érdekében nagyon fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk vérnyomásméréskor, ezek a következők:

1. A mérés előtti 30 percben ne fogyasszunk kávét, alkoholt, ne cigarettázzunk és ne sportoljunk. Ezek ugyanis mind növelik vérnyomásunkat, és méréskor nem a reális eredményt kapjuk.

2. A mérést nyugalomban, legalább 5 perces pihenés után végezzük el.

3. Lehetőleg a felkarunkon mérjünk. Ez azért fontos, mert itt található a felkar artéria, ahol a legpontosabban lehet a vérnyomást meghatározni.

4. Rövid ujjú felsőben, vagy a hosszú ujjú inget kigombolva, lazán feltűrve végezzük el a mérést. A készülék ruhadarabon történő használata torzítja a mérési eredményt.

5. Üljünk le egy asztal mellé, karunkat helyezzük az asztalra és lazítsuk el. A hátunkat támasszuk meg, lábainkat ne keresztezzük. Ebben a testhelyzetben lesz a legpontosabb az eredmény.

6. Megfelelő méretű mandzsettát használjunk (a nem megfelelő méret téves értéket eredményez!!!).

7. A mandzsettát helyezzük fel a felkarra, a szívvel egy magasságba, a könyökhajlattól 2 cm-re. Ezután húzzuk olyan szorosra, hogy még két ujj beférjen a mandzsetta és a kar közé.

8. Mérés közben ne mozogjunk és ne beszéljünk, mert ezek is növelik a vérnyomást.

9. Ha rendszeresen magasabb az első mérés eredménye, akkor érdemes megismételni a mérést 1-2 perc múlva és ennek az eredményét feljegyezni. Ha ez az érték is magas, forduljunk orvoshoz!

10. A vérnyomást mindig ugyanabban az időben kell mérni, reggel kávé előtt, illetve este vacsora előtt.

Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a magas vérnyomás komoly szövődményekhez vezethet, ezért fontos a vérnyomás rendszeres ellenőrzése. Az alábbi linken klinikailag validált vérnyomásmérő készülékeket talál, most akciós áron! : https://merjukotthonis.hu/merokeszulekek-kedvezmennyel/?utm_source=facebook&utm_medium=ad&utm_campaign=MOI&utm_content=second

Mérjük otthon is!