OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

10 HASZNOS TIPP VÉRNYOMÁSMÉRÉSHEZ

2017.08.03 13:22

 

Mérés előtt fél órával kerülje az alkoholt és koffein fogyasztását, a dohányzást, a testmozgást és az étkezést. A mérés előtt közvetlenül  pedig pihenjen legalább 5 percet.

 

A pontos adatokhoz több mérésre van szükség adott időintervallumban, melyeket javasolt minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban végezni.

 

Mérés előtt távolítsa el a vastag ruhadarabokat a karjáról. Nem tanácsos a vérnyomásmérő mandzsettát vastag ruhára helyezni.

 

A mérés elvégzésekor üljön nyugodtan és kényelmesen. Lábait tegye keresztbe és mindkét lábát tartsa a padlón. Üljön egyenesen, hátát és karját megtámasztva.

 

Az újabb vérnyomásmérés előtt mindig várjon 2-3 percet, hogy az artériák visszakerüljenek a mérés előtti állapotba.

 

Ne használjon a készülék közelében mobiltelefont vagy egyéb olyan eszközt, amely elektromágneses mezőt gerjeszt, kivéve, ha a vezeték nélküli kommunikáció a használat célja. Ellenkező esetben hibás működés léphet fel.

 

Ne végezzen vérnyomásmérést sérült vagy kezelés alatt álló karon.

 

A vérnyomásmérő készülékekben érdemes az összes elemet egyszerre cserélni és csak egy típusú elemet használni.

 

Amennyiben nem használja 3 hónapig a vérnyomásmérőt, távolítsa el az elemeket a készülékből.

 

Ne használja a készüléket mozgó járműben (pl. autó, repülő), ahogy nedves helyen sem.