OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

A hőterápia és hatásai

2020.01.13 20:20

A különböző hőterápiás eljárások évezredes múltra tekintenek vissza. Már az ókori görögök is használtak meleg vizes borogatásokat a különböző sérülések és betegségek kezelésére. De milyen hatással van a hőterápia a szervezetünkre?

MI A HŐTERÁPIA?

Az emberi szervezet átlagos belső hőmérséklete 35-36 Celsius-fok között mozog, az ettől huzamosabb ideig tartó eltérés igen káros, mivel a sejtekben jelentős roncsolódás megy végbe a magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet hatására. Rövidtávon ugyanakkor számos pozitív élettani hatással bír, ezt nevezzük hőterápiának..

A HŐTERÁPIA HASZNÁLATA ÉS HATÁSAI

Az egyik legismertebb hőterápiás eljárás a szauna, melynek különösen a finneknél van nagy hagyománya. A 80-90 Celsius-fokosra hevített kabinban eltöltött 10-15 perc aktiválja testünk méregtelenítő funkcióit, csökkenti a stresszt és javítja a közérzetet.

Egy másik alkalmazási terület a hősokk, mely során nagyon rövid idő alatt nagyon nagy hőmérséklet ingadozásnak tesszük ki testünket. Ez hirtelen izom összehúzódásokat okoz, mely fokozza a vérkeringést és javítja az immunrendszert.

A fagyterápiát főleg élsportolók használják, a -110 °C-ban eltöltött 2-3 perc jelentősen segíti az izmok regenerálódását.

A 2000-es évek közepe óta a hőterápiát legálisan lehet a rák elleni harcban is használni, mivel a hő hatékonyan pusztítja el a rákos sejteket, viszont sokkal kevésbé káros szervezetünkre, mint a kemo-, vagy a sugárterápia.