OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Hogyan tudjuk támogatni szervezetünk védelmi rendszerét az illatokkal?

2020.11.30 13:28
Hogyan tudjuk támogatni szervezetünk védelmi rendszerét az illatokkal?

Jelen időszakban felértékelődött a testi és lelkiállapotunk fontossága, ezért érdemes mindent elkövetni, hogy szervezetünk védekezőképessége még ellenállóbbá váljon. Kihasználni olyan természetes otthon alkalmazható immunerősítő módszereket, mint például az illatpárologtatás, amely nem csak kellemes hangulatot teremt, hanem fertőtlenít és fokozza védekezőképességünket a vírusokkal szemben. Mindezt hogyan?

Miért fontos a párologtatás?

Komfortérzetünk és egészségünk szempontjából nemcsak a levegő hőmérséklete, de a páratartalma is igen fontos. A párásító készülékek használatával elkerülhető a nyálkahártyák és a bőr kiszáradása.

A száraz levegő irritálja a légzőrendszerünket és kiszárítja a nyálkahártyánkat. Ez könnyedén megelőzhető a megfelelő páratartalom megteremtésével. Különösen a téli hónapok szárazsága növeli a betegségekre és légzőszervi fertőzésekre való hajlamot, ami fáradékonyságot és gyenge koncentrációs képességet okoz.

Mire jó az illat párologtatás?

A szellőztetés mellett - amit valljuk be télen ritkábban teszünk-,  a levegő frissítésére és tisztítására az egyik legjobb megoldás, az illóolaj párologtatás. Az illóolajok lehetőséget kínálnak arra, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindítsuk és támogassuk. Tehát az olajok segítségünkre vannak a betegségek megelőzésére való törekvésünkben, ezáltal az immunrendszerünk folyamatos támogatásában.

Immunerősítő illatok:

A teljesség igénye nélkül néhány igen hasznos illóolaj.

Teafaolaj

  • Általános fertőtlenítő hatása miatt sokoldalúan használható. Képes elpusztítani a baktériumokat, gombákat és vírusokat. Sebek könnyedén és egyszerűen fertőtleníthetők vele, gyulladáscsökkentő. Egyéb hatásai miatt légúti megbetegedésekkor és ezek megelőzésére is alkalmas.

Eukaliptuszolaj

  • Elsősorban a légzőszervi megbetegedésekkel és bőrfertőzéseket okozó kórokozókkal szemben alkalmazzuk. Segíti a légutak átjárhatóságát. Hatékony fertőtlenítőszer, közismert frissítő hatásáról is.

Citromolaj

  • Legfontosabb tulajdonságai, hogy fertőtlenítő, baktérium- és vírusölő hatású. Nagyon hatékony a torokfájás, a köhögés, a megfázás és hasonló felső légúti betegségek tüneteinek enyhítésében. Szinte nélkülözhetetlen a különböző helyiségek légterének fertőtlenítésében, amit főként járvány időszakban érdemes használni.

Levendulaolaj

  • Nyugtató, ellazulást elősegítő, vérnyomáscsökkentő illóolaj, de mindemellett gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Antimikrobiális hatással is rendelkezik, így tökéletes választás immunerősítés céljából vagy éppen légfrissítésre.

Illatpárologtatáshoz ajánlott termékeke:

MEDISANA AD 635 aroma párologtató

MEDISANA AD 625 aroma párologtató

MEDISANA AD 620 aroma párologtató