A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

Napi tippünk!

A gyönyörű bőr eléréséhez elengedhetetlen a természetes pH 5.5 érték biztosítása. Bizonyítást nyert, hogy lúgos bőr esetén, (ahol a pH-egyensúly túl magas), korábban megjelentek a finom ráncok és a szarkalábak, mint savas bőr esetén (ahol a pH érték egyensúlyban van). Ezért különösen fontos, hogy olyan bőrápoló termékeket használjunk, ahol az pH 5.5 érték garantált.

Tudjon meg többet!

Érzékeny, száraz, ekcémás a bőre?

Itt a megoldás – Sebamed pH 5.5 felnőtt termékcsalád!

Minden, ami az érzékeny bőrnek jár!

 

A Sebamed pH 5.5 bőrápoló termékcsalád:

- pH 5.5 értéke stabilizálja a bőr védő-savköpenyét

- 100%-ban szappan-, lúg- és irritációmentes
- ekcéma és atópiás dermatitis esetén különösen ajánlott
- nyugtató hatása tesztekkel igazolt

Hírlevél

Szállítási információk

ÜNNEPI NYITVATARTÁS:

 

2017. dec. 23 - 2018. jan. 1. között ügyfélszolgálatunk nem lesz elérhető, ill. mintaboltunk is zárva tart.

Karácsony előtt csak a dec. 17-ig beérkező megrendeléseket tudjuk kiszállítani.

Személyes átvételre 2017. dec. 22-én, 12 óráig van lehetőség.

Részletek


 

 

20.000 Ft felett

INGYENES KISZÁLLÍTÁS

(Magyarország teljes területén)

Kövessen minket Facebook-on

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás

Vércukor, koleszterin, triglicerid csomagok


 Vércukor, koleszterin, trigliceridszint-mérő csomagok

 

A Medistance® intelligens egészséggondozási szolgáltatás vércukor-, koleszterin-, trigliceridszint-mérő csomagok  csomagjai az alábbi csomagkombinációkban állnak a rendelkezésére. Válassza ki az Önnek megfelelő csomagkombinációt!


Sorrend:


Sorrend:

Vércukormérés

A vércukorszint mérés az ujjbegy megszúrásával nyert vérminta segítségével végezhető.

  • Kapcsolja be a készüléket és helyezze be a méréshez szükséges csíkot és chipet (a chipet mérőcsík dobozonként kell cserélni).
  • Fertőtlenítse ujjbegyét, majd egyszer használatos steril tűvel vagy speciális tollszerű (pen) eszközzel szúrja meg.
  • Ha nem buggyan magától ki a vér, enyhe masszírozással egy cseppet nyomjon ki az ujjbegyből, a tesztcsíkra.
  • Az eredmény szinte azonnal megjelenik a kijelzőn.
  • Az ujjbegyen hamar eláll a vérzés, ezt elősegítendő az érintett kezet érdemes egy-két percre feltartani.

 

Az értékekről röviden

A diabétesz kezdetekor a vércukor értéke nem állandóan magas. Emiatt gyakran csak laboratóriumi, akár ismételt laboratóriumi vércukor-meghatározással lehet a betegséget felismerni. A vércukor értéke mindenkinél összefügg az inzulin termelődésével, hatásával. Az inzulin az egyedüli anyag (hormon) szervezetünkben, amely a vércukorszintünket csökkenteni tudja. Megfelelő inzulinmennyiség, pontosabban megfelelő inzulinhatás nélkül sejtjeink nem tudják jól használni energiaforrásként a cukrot. A betegség felismerése laboratóriumi vércukor-meghatározáson alapul. Gyakran ún. cukorterheléses vizsgálatot végeznek. Ez éhomi és adott mennyiségű cukoroldat elfogyasztását követően két órával mért vércukorszint-vizsgálatot jelent (OGTT vizsgálat).

 

A szénhidrát-anyagcsere állapota

Vércukorérték, mmol/l

Normális vércukor értékek:

 

Éhomi vércukorszint

≤ 6,0

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

< 7,8

Emelkedett éhomi vércukor (IFG):

 

Éhomi vércukorszint

≥ 6,1 de < 7,0 (azaz: 6,1-6,9)

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

< 7,8

Csökkent cukortolerancia (IGT):

 

Éhomi vércukorszint

≤ 7,0

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

≥ 7,8 de < 11,1 (azaz: 7,8-11,0)

Cukorbetegség:

 

Éhomi vércukorszint

≥ 7,0

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

≥ 11,1

 

Gyakori hibák a mérés során:
• nem elég nagy a vércsepp (az újabb készülékek már sípolással jelzik, ha megfelelő mennyiségű vér került a tesztcsíkra)
• nem az adott típusú készülékhez gyártott testcsíkot használják
• túl sok idő telik el a tesztcsík behelyezése és a mérés között
• nem megfelelően kódolt készüléket használnak
• nem a leírásban szereplő hőmérsékleti és páraviszonyok között használják a készüléket
• nem zárják le azonnal a tesztcsík dobozát a tesztcsík kivétele után, ezért hosszú ideig levegővel ill. párával érintkeznek a tesztcsíkok
• nem figyelnek a tesztcsík szavatosságára
• nem ügyelnek a készülék tisztaságára

 

 

 Vércukor, koleszterin- és trigliceridszint mérés folyamata

A vércukor, koleszterin-, trigliceridszint mérés az ujjbegy megszúrásával nyert vérminta segítségével végezhető.

  • Kapcsolja be a készüléket és helyezze be a méréshez szükséges csíkot és chipet. Amennyiben koleszterin és triglicerid szintet is szeretne mérni, győződjön meg róla, hogy a csíkhoz tartozó chip-et helyezte be a készülékbe.
  • Fertőtlenítse ujjbegyét, majd egyszer használatos steril tűvel vagy speciális tollszerű (pen) eszközzel szúrja meg.
  • Ha nem buggyan magától ki a vér, enyhe masszírozással egy cseppet nyomjon ki az ujjbegyből, a tesztcsíkra.
  • Az eredmény 1-2 perc alatt jelenik meg a kijelzőn.
  • Amennyiben további mérést is készít, cserélje ki a csíkot és chipet és nyomjon egy vércseppet a másik csíkra is és várja meg az eredményt.
  • Az ujjbegyen hamar eláll a vérzés, ezt elősegítendő az érintett kezet érdemes egy-két percre feltartani.


Gyakori hibák a mérés során:
• nem elég nagy a vércsepp (az újabb készülékek már sípolással jelzik, ha megfelelő mennyiségű vér került a tesztcsíkra)
• nem az adott típusú készülékhez gyártott testcsíkot használják
• túl sok idő telik el a tesztcsík behelyezése és a mérés között
• nem megfelelően kódolt készüléket használnak
• nem a leírásban szereplő hőmérsékleti és páraviszonyok között használják a készüléket
• nem zárják le azonnal a tesztcsík dobozát a tesztcsík kivétele után, ezért hosszú ideig levegővel ill. párával érintkeznek a tesztcsíkok
• nem figyelnek a tesztcsík szavatosságára
• nem ügyelnek a készülék tisztaságára

 

Az értékekről röviden

A diabétesz kezdetekor a vércukor értéke nem állandóan magas. Emiatt gyakran csak laboratóriumi, akár ismételt laboratóriumi vércukor-meghatározással lehet a betegséget felismerni. A vércukor értéke mindenkinél összefügg az inzulin termelődésével, hatásával. Az inzulin az egyedüli anyag (hormon) szervezetünkben, amely a vércukorszintünket csökkenteni tudja. Megfelelő inzulinmennyiség, pontosabban megfelelő inzulinhatás nélkül sejtjeink nem tudják jól használni energiaforrásként a cukrot. A betegség felismerése laboratóriumi vércukor-meghatározáson alapul. Gyakran ún. cukorterheléses vizsgálatot végeznek. Ez éhomi és adott mennyiségű cukoroldat elfogyasztását követően két órával mért vércukorszint-vizsgálatot jelent (OGTT vizsgálat).

 

A szénhidrát-anyagcsere állapota

Vércukorérték, mmol/l

Normális vércukor értékek:

 

Éhomi vércukorszint

≤ 6,0

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

< 7,8

Emelkedett éhomi vércukor (IFG):

 

Éhomi vércukorszint

≥ 6,1 de < 7,0 (azaz: 6,1-6,9)

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

< 7,8

Csökkent cukortolerancia (IGT):

 

Éhomi vércukorszint

≤ 7,0

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

≥ 7,8 de < 11,1 (azaz: 7,8-11,0)

Cukorbetegség:

 

Éhomi vércukorszint

≥ 7,0

Vércukor terhelés utáni 2 órás érték

≥ 11,1

 

A koleszterin, triglicerid méréseknél fontos tudni:

 

A vérzsírok (lipidek) közé tartozik a koleszterin és a triglicerid, melyek fehérjékhez (proteinekhez) kapcsoltan, ún. lipo-proteineket alkotják. Az LDL koleszterint rossz koleszterinnek is hívják, mivel magas értéke egyértelműen fokozza a szív-érrendszeri megbetegedések rizikóját. A HDL koleszterin viszont védi az érrendszert, ezért ennek minél magasabb értéke kívánatos.

A triglicerid értéket az étkezés befolyásolja, így a vér koleszterintartalmát 12-14 órás éhezés után kell megvizsgálni. A vérzsírokat legalább két alkalommal kell mérni. A koleszterinszintet adó érték összetevőinek részletes meghatározása akkor szükséges, ha a koleszterinszint összességében emelkedett.

Ha a vér összkoleszterinszintje magas, azaz 5,2 mmol/l-nél több, további részletes laboratóriumi vizsgálatokra van szükség, amelyek során megállapítják az összkoleszterin egyes alkotórészeinek koncentrációját is. Ezt már csak laboratóriumi vizsgálattal lehet meghatározni.

 

A vérzsírok értékei a vérben mmol/l-ban:

 

normális

határérték

kóros

Összkoleszterin:

5,2 alatt

5,2-7,0

7,1 felett

HDL-koleszterin:

1,42 felett

0,9-1,42

0,9 alatt

 

3,4 alatt

3,4-4,2

4,2 felett

Triglicerid:

1,7 alatt

1,7-2,3

2,3 felett

 

 

 


Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.