OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Miért van szükség nyáron is a C-vitaminra?

2020.08.05 10:58
Miért van szükség nyáron is a C-vitaminra?

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a C-vitamin megfelelő mennyiségű fogyasztása mennyire fontos a szervezetnek. Nem csupán a betegségek megelőzésében és legyőzésében van nagy szerepük, hanem nélkülözhetetlen a szervezet egységes működéséhez. Ezért nyáron is elengedhetetlen a pótlása. Néhány további indok, amiért nem csak télen érdemes C-vitamint szedni!

Szebb bőr

A C-vitamint mindenképpen érdemes pótolni főként, ha még szebb bőrre vágyunk. Alkotóeleme az anyagcsere-folyamatokban részt vevő enzimeknek, ezért fokozza a bőr természetes kollagéntermelését, és támogatja a megfelelő szintjét a szervezetben, valamint segít visszaadni a bőr természetes fényét.  Antioxidáns védelmet ad és gyulladáscsökkentő hatású, továbbá hozzájárul a pigmentfoltok halványításához.

Erősebb érfal

A C-vitamin rendkívüli módon erősíti az érfalakat is, ezért a keringési, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is nagy szerepet játszik. Az ilyen panaszok és betegségek fennállása esetén kezelni tudja ezeket a panaszokat és csökkentheti akár még a fájdalom erősségét is.

Fényvédelem

A rendszeres C-vitamin fogyasztás hatékony a napégés megelőzésében és még a pigmentfoltok is halványabbak lehetnek.

Fogyás

A nagyobb mértékű C-vitamin fogyasztás segíti az energiaháztartást, az energiafelhasználást, ezáltal hozzájárulhat ahhoz, hogy a zsírok és felesleges zsírsejtek ne tapadjanak meg.

Vércukorszint

Az elfogyasztott C-vitamin mennyisége még a vércukorszintet is befolyásolja. Érdemes odafigyelni, mert akár egy betegség későbbi kialakulását is megakadályozhatjuk a rendszeres fogyasztásával.

 

A fenti jótékony hatások miatt javasolt a mindennapokba beiktatni a C-vitamin fogyasztást. Lehetőleg válasszunk olyan terméket, melynek C-vitamin tartalma fokozatosan szabadul fel a szervezetben, így folyamatosan biztosíthatjuk szervezetünk C-vitamin szükségletét.