OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Május a vérnyomásmérés hónapja

2019.05.06 14:53

A világ lakosságának nagyjából harmada szenved hipertónia betegségben és évente 9-10 millió ember halálát okozza valamilyen magas vérnyomás okozta megbetegedés.

 

 

 

 

Magyarországon hozzávetőleg 3.5 millió hipertóniás beteg él, de a becslések szerint 2025-re már a lakosság 50%-át is érintheti a betegség. A betegség kialakulásában nagy szerepet játszik a mozgásszegény életmód, a stressz, a dohányzás, a helytelen táplálkozás és elhízás.

 

A rendszeres vérnyomásmérés rendkívül fontos, hiszen a kezeletlen hipertónia számos betegség forrása lehet, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedés okozta elhalálozás leggyakoribb oka. Magyarországon egymillió ember élhet úgy, hogy nincs tisztában vérnyomásproblémájával. Az idejében felismert betegség mérsékelhető és kezelhető, ezért kulcsfontosságú a rendszeres ellenőrzés.

 

A Nemzetközi Hipertónia Társaság, a Hipertónia Világ Liga és a Magyar Hypertonia Társaság ismét mozgalmat hirdet, melynek célja a népbetegséggé vált magas vérnyomás megelőzésére, időben történő felismerésére és veszélyeire való figyelemfelhívás. A mozgalom sokáig a WHO által meghirdetett Hipertónia Világnapon (május 17.) történt, mára egy egész hónapra kiterjesztették.

 

A program keretében olyan személyeknél mérnek vérnyomást, akiknek egy éven belül nem ellenőrizték értékeiket. A mérésekre többek között rendezvényeken, bevásárló központokban, rendelőkben, gyógyszertárakban vagy munkahelyeken történik.

 

További részletek >>