OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

A napozás és bőrápolás

2018.04.19 10:35

A NAP HATÁSA A BŐRRE

Az UV fény egy részét a bőr visszaveri, szétszórja, a maradék részét a szaruréteg elnyeli. Az UVB sugarak mindössze 1mm mélyre hatolnak, az epidermisz aljáig, míg az UVA sugarak elérik akár a kötőszövet alsó rétegeit is. Az UV sugarak különböző módon módosíthatják a bőr állapotát.

Amikor túl sok időt töltünk a napon, a bőr azonnali reakciója leggyakrabban a leégés. Ezt általában az UVB sugarak okozzák. Az UVB fény azáltal károsítja a bőrszövetet, hogy elősegíti a szabad gyökök képződését. Ennek eredményeképp olyan irritáló anyagok szabadulnak fel, melyek fájdalmat, bőrpírt, duzzanatot, hólyagokat okoznak. Az UVA sugarak okozta leégés csak olyankor fordul elő, mikor nagyon sok időt töltünk napon vagy szoláriumban.

 

NAPVÉDŐ TERMÉKEK

Az árnyékban maradni, bőrünket eltakarni és szép fokozatosan a naphoz szoktatni hatékony megoldás a leégés ellen, de nem mindig és minden helyzetben megoldható.

A bőr sérülésének megelőzéséhez fontos, hogy napvédő kozmetikumokat alkalmazzunk, melyek megfelelő faktorszámmal rendelkeznek és illeszkednek az adott éghajlathoz, valamint a bőrtípushoz. Napfényszűrőt tartalmaznak, megakadályozva az UV sugarak behatolását a bőrbe.

 

FAKTORSZÁM

A naptejek, napspray-k védelmi szintjét a faktorszámmal jelölik. Ahhoz, hogy a megfelelő terméket válassza az ember, tisztában kell lennie azzal, hogy hány órát tud a napon tölteni anélkül, hogy megégne a bőre. Példának okáért a II-es típusú bőr (szőke haj, világos bőr) esetén egy 30 faktoros naptej 10-20 percről akár 4 órára is emelheti a napon engedélyezett órák számát. (Természetesen ez függ a napszaktól, földrajzi elhelyezkedéstől, barnaságtól, tengerszinttől…)

 

 

NAPVÉDELEM AZ EGÉSZSÉGES BŐR 5.5 pH ÉRTÉKÉVEL

A bőr természetes védekező képessége a pH értéken múlik. A bőr védő-savköpenye 5.5 pH értéken nyújtja a maximális védelmet az UV sugarak és egyéb káros hatások ellen. A Sebamed napvédő termékek 5.5 pH értékkel rendelkeznek, ezáltal stabilizálják a bőr védekező képességét a napsugarakkal szemben is.

 

 

BŐRÁPOLÁS NAPOZÁS KÖZBEN ÉS UTÁN

A napozás olyankor is megviseli a bőrt, ha nem jár leégéssel vagy egyéb károsodással. A napsugarakon kívül a hőség, szél és úszás mind szárítják a bőrt. Ugyanígy a lipidek mennyisége is csökken, ami gyengíti a bőr természetes védelmi rendszerét.

A napozó termékekben található hidratáló összetevők megóvják a bőrt a kiszáradástól, illetve erősítik a bőr nedvességmegtartó képességét. A napozás alatt használt kozmetikum jó, ha védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, melyek már a leégés előtt is termelődnek a bőrben. Az E-vitamin tartalmú termékek semlegesítik azokat, így védve a bőrt a káros hatásuktól.

Napozás után javasolt nem túl forró vízzel mosakodni és nem túl hosszan időzni a kádban vagy a zuhany alatt. A tisztálkodáshoz érdemes szappanmentes mosakodó szert használni, ami jobban illeszkedik a bőr enyhén savas kémhatásához, mint a pH semleges termékek.

A hajmosáshoz javasolt gyengéd, pH 5.5 értékkel rendelkező kozmetikumot választani, mint például a Sebamed Sampon mindennapi használatra, Vitalizáló Sampon és tusfüdő férfiaknak vagy a Sebamed Korpásodás elleni sampon.

 

A napvédő termékeknél nemcsak a magas faktorszám fontos, de a nagyfokú bőrtolerancia is. A Sebamed napvédő kozmetikumok alkohol-, parabén-, paraffin és PEG vegyület mentesek.

Napozás után nagyon fontos a megfelelő bőrápolás. Egy jó bőrápoló kozmetikum regenerálja az irritált, kiszáradt bőrt, helyreállítja a bőr hidrolipid egyensúlyát, semlegesíti a szabad gyököket és nyugtatja a bőrt. A Sebamed Hidratáló testápoló nagy segítség lehet ebben.