OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Hogyan menthet életet a pulzoximéter a járvány idején?

2021.04.23 10:14
Hogyan menthet életet a pulzoximéter a járvány idején?

Ezért jó a pulzoximéter a családban! Életet menthet ez az okos készülék.

A jelenlegi súlyos járványhelyzetben kulcsfontosságú a megelőzés. Ha időben észleljük, ha valami bajt jelez a szervezetünk, az akár életet is menthet. Létezik egy eszköz, amivel időben felismerhetjük, ha nem kap elég oxigént szervezetünk. Ez a pulzoximéter, melyet egyre több szakember és hírportál is ajánl.

Miért fontos, hogy mindenki otthonában legyen ilyen hasznos eszköz?

Az LCD-kijelzővel felszerelt pulzoximéterrel könnyedén, másodperceken belül leolvashatod aktuális véroxigén és pulzus értékedet. A véroxigénszint megmutatja, hogy vörösvértesteid az oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. A MEDISANA PM 100 Connect segítségével ráadásul nyomonkövetheti a hozzá tartozó VitaDock+ applikációban ezen egészségügyi értékek alakulását.

Mivel a COVID-19 a légzőrendszeren át kerül a szervezetbe, ezért komoly befolyással lehet a véroxigénszintre. Ha a vérbe nem jut megfelelő mennyiségű oxigén, ami az egész szervezet működésének összeomlásához vezethet. A korai felismerés ebben a helyzetben létfontosságú!

Hogyan kell használni a készüléket?

Csíptesse fel egyik ujjbegyére, kapcsolja be, az eszköz szinte azonnal mérni kezd, így megtudhatja, hogy vörösvértestei elegendő mennyiségű oxigént szállítanak-e.

A készülék vörös és infravörös fényt használ a méréshez: ezek áthatolnak a bőrön, egy érzékelő pedig folyamatosan figyel. Attól függően, hogy mennyi fényt nyel el az ujjban található vér, a műszer képes meghatározni, hogy mennyi vörösvértest szállít oxigén molekulát.

Mely értékekre érdemes figyelni?

A 95-99% közötti érték az egészség jele. Ha tartósan 90-94% között mér az eszköt, betegségre gyanakodhatunk. Ennél alacsonyabb eredménynél azonnali forduljon orvoshoz!

A pulzoximéter minden háztartásban jól jöhet, de 60 év felettieknek, krónikus betegségben szenvedőknek különösen ajánlott. A koronavírus-helyzetben pedig különösen fontos, hogy felmérje szervezete egészségi állapotát. Ön beszerezte már a sajátját?