OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Látásvesztést is okozhat a magas vérnyomás

2021.05.05 11:32
Látásvesztést is okozhat a magas vérnyomás

Hazánk egyik leggyakoribb népbetegsége a magas vérnyomás, a lakosság jelentős hányada küzd ezzel a problémával nap mint nap. Amellett, hogy kártékony hatását már rövid távon is érezhetjük (pl. visszatérő fejfájás), hosszútávon még komolyabb szövődményei lehetnek.

 

Egy átlagos felnőtt embernél a vérnyomás normális értéke 120/80, ezt az értéket tartósan átlépve beszélhetünk magas vérnyomásról. Mivel ez jelentősen terheli a szív működését, számos egészségügyi probléma okozója lehet.

Leggyakoribb szövődmények: 

  • Az artériák károsodása: a tartós magas vérnyomás az érfalak megkeményedését okozza, mely szívinfarktust is okozhat.
  • Látásvesztés: a magas vérnyomás jeleit legelőször a szemeken lehet észlelni, tartós fennállása látásromláshoz, vagy akár vakuláshoz is vezethet.
  • Szívritmuszavar: a szív túlzott terheltsége esetén pumpálása szabálytalanná válhat, ezzel még jobban terhelve a szervezetet. Ennek egy súlyosabb változata a pitvarfibrilláció, mely jelentősen növeli a stroke kialakulásának kockázatát.

Ez utóbbi észlelésére ajánljunk két készüléket, amelyekkel a vérnyomás ellenőrzésén felül időben észlelheti az esetleges pitvarfibrillációt