OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Magas vérnyomás? Így kezelje gyógyszer nélkül!

2021.07.27 09:31
Magas vérnyomás? Így kezelje gyógyszer nélkül!

140 fölötti vérnyomás? Íme néhány gyógyszermentes megoldás azoknak akiknél gyakori  120-140-es vérnyomás.

Fontos, hogy a gyakori magas vérnyomás értékeket csökkenteni kell. Ezzel megelőzhető több súlyos betegség kialakulása. Ha sikerül a vérnyomást ennél alacsonyabb értéken tartani akkor kissebb az esélye a szívroham vagy stroke kialakulásának.

Magas Vérnyomás kezelése

Sokaknál genetikailag kódolt a magas vérnyomás. Az ebbe a kategóriába tartozók nem tuják elkerülni a gyógyszeres kezelést és vízhajtó készítmények használatát. Ezeknek számos mellékhatása lehet, többek között dehidratáció, fejfájás vagy gyengeség.

Érdemes odafigyelni a testsúlyunkra. Néhány kiló leadása akár 11 ponttal is javíthat a vérnyomás értékein. 

Ez mellett az egyik leghatékonyabb megoldás lehet a sportolás. Jótékony hatással van az artériákra, melyek a rendszeres testmozgás hatására jobban tágulnak. Sokat jelent ha csak hétvégente sportolunk. A lényeg, hogy heti 1-2 alkalommal sportoljunk. Ez nem csak a testet de a szellemet is éppen tartja.

Étkezéseink során ügyeljünk a sóadagok csökkentésére. A sófogyasztás visszaszorítása 6 ponttal javíthatja vérnyomásunk. 

Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, rostban gazdag de nátriumszegény ételeket.

Nem minden finomság káros a vérnyomásnak. Kutatások azt bizonyítják, hogy akik fekete csokoládét fogyasztanak alacsonyabb a vérnyomásuk 2 ponttal, mint azoké, akik nem. Az antioxidáns és a flavanol tartalom segíti tágítani az artériákat. Persze ez a vérnyomáscsökkentő módszer nem annyira hatékony, mint mondjuk a rendszeres mozgás.

Az alkohol fogyasztásának visszaszorítása további 4 ponttal javíthat az értékeken.