OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

HOGYAN ÓVJA BŐRÉT A NYÁRI HÓNAPOKBAN?

2017.07.07 15:31

A nyári napsugárzás, légkondicionálók és strandolás megviseli bőrünket, így ebben az időszakban még több odafigyelést igényel. Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, hogy mire érdemes ilyenkor vigyázni .

 

LEÉGÉS MEGELŐZÉSE

Legfontosabb szabály a leégés megelőzése és az UV sugárzás kivédése. Azt ma már nem is nagyon kell hangsúlyozni, hogy 11 és 15 óra között kerülni kell a napot, ebben az időszakban érdemes bent tartózkodni vagy legalább árnyékba húzódni. Akár napon, akár árnyékban vagyunk, érdemes magunkat bekenni a bőrtípusnak megfelelő fényvédővel vagy naptejjell. Arra is érdemes figyelni, hogy vízálló terméket válasszunk, hisz a vízben hűsölve még könnyebben megéghet a bőrünk. Fürdés után pedig kenjük be újra magunkat.


Sebamed naptejünk
többszörös védelmet nyújt érzékeny bőrű felnőttek és gyerekek számára, mely egyben kiszűrik a káros UVA és UVB sugarakat, valamint megvédik a bőrt a kiszáradástól és leégéstől. Nemcsak vízállóak, de olaj-, parabén-, paraffin-, emulgeálószer-, alkohol-, színezék és tartósítószer-mentesek is. Emellett E-vitamin és B5 provitamin tartalmuk bőrvédő és bőrregeneráló hatással bír.

 

NAPOZÁS UTÁNI VÉDELEM

Napozás, strandolás után bőrünk veszít a nedvességéből, ezért javasolt lezuhanyozni és testápoló krémmel, tejjel vagy napozás utáni krémmel hidratálni. Nagyon száraz bőrre a Sebamed Anti-Dry termékeinket ajánljuk, melyek növényi alapanyaga erősíti a bőr védekező mechanizmusát, enyhíti a kivörösödést vagy irritációt.

Arcunk is különös figyelmet igényel ilyenkor. Nappal tanácsos arckrémet alkalmazni egy alapos tisztítás után, éjszaka pedig használhatunk hidratáló arckrémet, mely ránctalanító hatással is bír egyben.

 

MEGFELELŐ TISZTÍTÁS

A nyári hónapokban az erek kitágulnak, nő a hőleadás és a bőr erőteljesebben verejtékezik. A zsíros bőrön jobban megtapadnak a porszemek, szennyező anyagok, ami által a pórusok eltömődhetnek és a bőrön levő kórokozók elszaporodhatnak.

A pattanások megelőzése érdekében rendszeresen tisztítsuk bőrünket, utána pedig vigyünk fel hidratáló krémet. Ehhez segítséget nyújt a Clear Face és Sebamed felnőtt termékcsaládunk.

 

Érdemes nedves törlőkendőt használni, illetve hideg-meleg váltózuhannyal naponta 1-2 alkalommal felfrissülni. Sebamed tisztálkodószereink, tusfürdőink és szappanmentes mosakodószereink 100%-ban szappan-, lúg- és irritációmentesek, így minden bőrtípus számára optimális védelmet nyújtanak.

A természetes pH 5.5 értékkel rendelkező dezodorunk, mely alkohol-, alkáli-, tartósítószer-, színezék- és alumíniummentes, megállítja a baktériumok által okozott testszag termelődését és ápolja a hónalj érzékeny bőrét.

Arcbőrünknek kiemelten szüksége van a megfelelő tisztításra. Napi 1-2 alkalommal javasolt valamilyen arclemosó tonikot, arctisztítót vagy lemosó habot használni. Pattanások ellen alkalmazhat krémet vagy gélt.

 

HIDRATÁLÁS

Természetesen nagyon fontos a belső hidratálás is. Felnőtteknek napi 2-3 liter vizet, gyermekeknek napi 1-2 liter vizet (életkortól függően) kell fogyasztania. A nem megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása fejfájást, kimerültséget okozhat. (A friss zöldségek, gyümölcsök is sok folyadékot tartalmaznak, nem utolsó sorban pótolják az izzadáskor elveszített ásványi anyagokat.)

 

EXRTA TIPPEK

  • Ha nem strandolni, napozni készül, akkor is kenje be magát fényvédővel vagy naptejjel.
  • A sós víz még jobban kiszárítja a bőrt, így fürdőzés után javasolt lezuhanyozni és bőrápoló krémmel, hidratáló testápolóval, arckrémmel bekenni magunkat.
  • Arckezelés, szőrtelenítés után nem javasolt azonnal napra menni.
  • Napozáshoz tanácsos elhagyni a sminket.
  • Bizonyos gyógyszerek fényérzékenységet okozhatnak.