Napi tippünk!

A gyönyörű bőr eléréséhez elengedhetetlen a természetes pH 5.5 érték biztosítása. Bizonyítást nyert, hogy lúgos bőr esetén, (ahol a pH-egyensúly túl magas), korábban megjelentek a finom ráncok és a szarkalábak, mint savas bőr esetén (ahol a pH érték egyensúlyban van). Ezért különösen fontos, hogy olyan bőrápoló termékeket használjunk, ahol az pH 5.5 érték garantált.

Tudjon meg többet!

Érzékeny, száraz, ekcémás a bőre?

Itt a megoldás – Sebamed pH 5.5 felnőtt termékcsalád!

Minden, ami az érzékeny bőrnek jár!

 

A Sebamed pH 5.5 bőrápoló termékcsalád:

- pH 5.5 értéke stabilizálja a bőr védő-savköpenyét

- 100%-ban szappan-, lúg- és irritációmentes
- ekcéma és atópiás dermatitis esetén különösen ajánlott
- nyugtató hatása tesztekkel igazolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre

OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Blog
2020.02.03 18:40

Szabálytalan szívritmus, vagy pitvarfibrilláció?

Ön tudja, mi a különbség a szabálytalan szívritmus és a pitvarfibrilláció között? Pedig megmentheti az életét!

Manapság a szív- és érrendszeri megbetegedések számítanak a globális elhalálozás legfőbb okának, évente több mint 17 millió ember halálát okozva. Kialakulásukat tekintve közel 300 kockázati tényező játszik szerepet, mint például a magas vérnyomás, egészségtelen táplálkozás, cukorbetegség, túlsúly, túlzott alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, örökletes betegségek, életkor, élet- és munkakörülmények vagy stressz. Fontos megjegyezni, hogy a szív- és érrendszeri betegségek gyakran tünetmentesek egészen addig, amíg váratlanul bekövetkezik egy súlyos következményekkel járó esemény. Ezért is szokták „néma gyilkosnak” nevezni.

SZABÁLYTALAN SZÍVRITMUS

A szabálytalan szívritmus (más néven aritmia vagy arrhythmia) a szív- és érrendszeri megbetegedések egy gyakori formája, amely a szívütem rendszertelen, normális ritmustól eltérő működését jelenti. Olyan érzést kelthet, mintha a szív kihagyott volna egy ütést vagy extra beütés történt volna. Jelentkezhet a megszokottnál gyorsabb (tachycardia) vagy lassabb (bradycardia) szívritmusként. Napjainkban már a magasabb minőségű felkaros illetve csuklós vérnyomásmérők képesek a mérés közbeni szabálytalan szívritmus kijelzésére.

PITVARFIBRILLÁCIÓ (AFib)

A szabálytalan szívritmus egy veszélyesebb és észrevétlenebb formája a pitvarfibrilláció (más néven AFib vagy AF). A szívizomzat összehúzódásait a szinuszcsomó irányítja, amely normális esetben egy egységes elektromos ingerületet hoz létre. Pitvarfibrilláció esetén viszont a szívpitvarban több elektromos impulzus keletkezik, ritmustalan összehúzódásokat váltva ki, vagyis a szívpitvarok és szívkamrák nem egyszerre húzódnak össze. A betegség lehet tünetmentes, enyhe tüneteket produkáló vagy jelentős diszkomfortérzést keltő is. A hosszabb ideig fennálló, kezeletlen pitvarfibrilláció akár életveszélyes is lehet, mivel a szabálytalan szívösszehúzódások következtében a szív nem tudja teljes mértékben a vérmennyiséget kipumpálni, ezzel megnövelve a vérrögképződés kockázatát, amely agyi érkatasztrófához vezethet. A pitvarfibrilláció tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom, légszomj, szédülés vagy szélsőséges esetekben ájulás.

A gyógyuláshoz vezető út legelső és egyben kulcsfontosságú lépése a betegség észrevétele és diagnosztizálása. Bizonyos felkaros vérnyomásmérő modellek már rendelkeznek pitvarfibrilláció üzemmóddal, amelyek észlelik a vérnyomásmérés közbeni rendszertelen szívösszehúzódásokat, elősegítve a betegség időben történő diagnosztizálását.

Webáruház készítés