OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

A tavaszi allergia tünetei, veszélyei, kezelése gyógyszermentesen

2020.05.05 19:20

A különböző allergiás megbetegedések, főleg tavasszal, rengeteg ember életét keserítik meg világszerte.Alább ezek tüneteit, veszélyeit és gyógyszermentes kezelésüket mutatjuk be.

Az allergia az immunrendszer egy túlzott válaszreakciója bizonyos allergénekre. Az allergének azoknak az anyagoknak a fehérjéi, amelyek a túlérzékenységet okozzák. A légúti allergia kialakulásának legfőbb oka az öröklött genetikai hajlam, ehhez társulhatnak különböző környezeti hatások. Okozhatják különböző pollenek, növények, állatszőr, vagy akár különböző ételek is

TÜNETEK

Tipikus tünetek az orrfolyás, tüsszögés, köhögés, orrdugulás, nehézlégzés, szemviszketés, mellkasi feszülés, illetve más típusú allergiáknál előfordulhat még pl. bőrkiütés is.

VESZÉLYEI

Mint minden betegséget, az allergiát is erősen ajánlott szakszerűen kezelni, ennek elmulasztása komoly szövődményekhez vezethet. Kezeletlen allergia esetén a nyálkahártya gyulladása miatt kialakulhat krónikus orrmelléküreg-gyulladás. Jelentkezhet továbbá asztma, de akár más típusú allergiák is felléphetnek. A tartós orrdugulás idővel orrsövényferdülést eredményezhet. Szélsőséges esetben pedig szív- és érrendszeri zavarok is kialakulhatnak a légúti allergia miatt.

KEZELÉS GYÓGYSZEREK NÉLKÜL

A különböző gyógyszeres kezelések mellett számos gyógyszermentes praktika ismert az allergia enyhítésére.

Akupunktúra: Azok az allergiás betegek, akik négy héten át heti három akupunktúrás kezelést kaptak, sokkal kevesebb allergiás tünetet mutattak, mint azok, akiket nem kezelték tűvel, olvasható az European Journal of Allergy & Clinical Immunology szakfolyóiratban. A kutatók úgy vélekednek, hogy a tűszúrások a szervezet immunválaszát serkentik, ez álhat az eredmény hátterében.

Edzés: A rendszeres testedzés, amellett hogy javítja az immunrendszert, elősegíti az orrjáratok gyulladásának csökkenését is. Már napi fél óra testmozgással is jelentős javulás érhető el.

Inhalátorok: A különböző inhalátorok jelentősen csökkentik az allergiás reakciókat. Salvus víz, vagy különböző sópára oldatok használata javasolt erre a célra, ezek csökkentik az orrdugulást és nyugtatják a torkot, csökkentve a köhögési ingert. Webáruházunkban kiváló minőségű kompresszoros, illetve ultrahangos készülékeket talál erre a célra.