OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

3 tipp a megfelelő inhalátor kiválasztásához

2018.08.16 14:23

A gyermekek évente általában 5 alkalommal szenvednek légúti fertőzésektől, melyek befolyásolják az orr a torok vagy a tüdő állapotát, ami légzési, evési és alvási nehézségekhez vezethet.

MI AZ INHALÁTOR?
Az inhalátorok a folyékony gyógyszert belélegezhető apró cseppekké, aeroszollá alakítják és hatékonyan juttatják el az alsó és felső légutakba. Ilyen formában a gyógyszer gyorsabban hat, mint tablettában van injekcióban.
MILYEN BETEGSÉGEK KEZELHETŐK INHALÁTORRAL?
Az inhalátorok a felső, középső és alsó légúti megbetegedések kezelésére alkalmasak, mint például hörghurut, tüdőgyulladás, megfázás, allergia, COPD.
MI AZ INHALÁTOR HASZNÁLAT ELŐNYE?
Legnagyobb előnye, hogy a gyógyszer közvetlenül a légutakba jut, így magas gyógyszerkoncentrátum kerül a célterületre. Az inhalációs gyógyszernek magasabb a hatásfoka, mint az ugyanakkora vagy nagyobb adagban tabletta formájában bevett, vagy a bőr alá injekció segítségével bejuttatott gyógyszernek.
MI ALAPJÁN VÁLASSZ INHALÁTORT?
Sok különböző inhalátor érhető el a piacon, a különböző igényeknek megfelelően.
Néhány fontos szempont:
1) Milyen betegségre akarod használni?
A legfontosabb tényező a részecskeméret. A nagyobb szemcseméretű cseppek a felső, a kisebb szemcseméretű cseppek az alsó légutakban tapadnak meg hatékonyan. Ezért fontos olyan inhalátort választani, melynek szemcsemérete a betegség típusa szerint szabályozható.
2) Ki fogja használni az eszközt?
  • Súlyosabb betegségeknél, mint pl. a COPD vagy az asztma, magas porlasztási arányú eszköz szükséges a nagyobb mennyiségű inhalációs gyógyszer hatékony beviteléhez.
  • Gyermekeknek és csecsemőknek alacsony zajszintű készülék és minél kisebb méretűre porlasztott aeroszol az ideális.
  • Többféle légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek különböző szemcseméretet biztosító készülékre van szükségük, amely számos betegségnél sokkal kényelmesebb megoldást nyújt.
3) Hol akarod használni a készüléket?
Ha gyakori kezelésre van szüksége érdemes strapabíróbb, magas porlasztási arányú készüléket választani (pl. OMRON CompAIR C28P).
Súlyos asztma vagy COPD esetén előnyösebb a magas porlasztási arányú, nagyobb kapacitással rendelkező készülék (pl. OMRON CompAIR C28P).
Ha a nap folyamán többször van szüksége kezelésre, hasznos lehet egy könnyű és hordozható modell, mint az OMRON MicroAIR U100.