OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Vérnyomáscsökkentés természetes módszerekkel

2020.06.11 18:00

A magas vérnyomás az egyik leggyakoribb "népbetegség" nem csak hazánkban, de a világ számos más fejlett országában is. A probléma nem új keletű, kezelése pedig fontos, hiszen a magas vérnyomás számos további betegség kiváltó oka lehet.

Néhány természetes vérnyomáscsökkentő megoldás:

Sportos életmód

Hatékony módszer a rendszeres testmozgás, hiszen ettől rugalmasabbá válnak az artériák, ez pedig a vérnyomás csökkenését idézi elő. Hetente ajánlott legalább 3x1 óra edzést beiktatni az életünkbe.

Zöldség és gyümölcs fogyasztás

A bennük található vitaminok bizonyítottan csökkentik a vérnyomást. Ajánlott még alacsony zsírtartalmú tejtermékek, és halak fogyasztása, valamint a fokhagyma kiemelten hatékony a vérnyomáscsökkentésben.

Magnézium, kálium, kalcium fogyasztás

Jó hatással lehet a vérnyomásra, ásványi anyagokat tartalmazó kifejezetten magnéziumot, káliumot és kalciumot tartalmazó ételek fogyasztása.

Súlycsökkenés

A túlsúlyos emberek bizonyítottan hajlamosabbak a magas vérnyomásra, mivel szív- és érrendszerük nagyobb terhelésnek van kitéve. Minden 10 kg mínusz 5-20 Hgmm-rel csökkenti a vérnyomást.

Sófogyasztás viszaszorítása

Az egyik legfontosabb dolog a sóadag csökkentése. Sokan naponta 9-12 mg sót is elfogyasztanak, holott az ajánlott bevitel csupán 3-4 mg. Már egy hét után is jelentős csökkenés tapasztalható a vérnyomás értékekben a só minimalizálásával.

A megfelelő életmód - változatos táplálkozás és a mozgás-, mellett is elengedhetetlen a vérnyomás mérése. A rendszeres figyeléssel, olyan tünetmentes rendellenességek is, mint a pitvarfibrilláció, kiszűrhető.

A szabálytalan szívritmus egyik veszélyes, észrevétlen formája a pitvarfibrilláció. A hosszabb ideig fennálló, kezeletlen pitvarfibrilláció akár életveszélyes is lehet. Az esetek egy részében nem okoz tüneteket, ezért alapvető fontosságú a betegség időben történő diagnosztizálása.

Az OMRON technológia klinikai validált pontossággal mér, emellett lehetővé teszi a pitvarfibrilláció hatékony és pontos észlelését. Az OMRON M6 Comfort és az M7 Intelli IT felkaros vérnyomásmérő modellek vérnyomásmérés közben észlelik a pitvarfibrillációhoz társuló szabálytalan szívösszehúzódásokat.

Fontos megemlíteni, hogy javaslataink nem jelentik azt, hogy elhagyhatóak az orvosa által felírt gyógyszerek, kezelések!