OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

GYÓGYHATÁSÚ BŐRÁPOLÁS PH 5.5 ÉRTÉKKEL

2018.01.04 10:35

A folyadék pH értéke megmutatja, hogy az savas, semleges vagy lúgos.

A pH skála 0-tól 14-ig tart: A semleges pont a 7, az e feletti értékek lúgosak, míg az alatta levők savasak. Minél messzebb van egy érték a 7-től annál savasabb vagy lúgosabb.

 

Nem csak az erősen savas vagy lúgos szerekkel való érintkezés, hanem a nem megfelelő szappanos vagy más – a bőr pH 5.5 értékéhez nem igazodó – termékekkel való rendszeres tisztálkodás is károsíthatja a bőr védő savköpenyét.

A BŐR TERMÉSZETES SAVKÖPENYE

A bőrünk egyedi tulajdonsága, hogy a felszíne enyhén savas. Az átlag bőr pH értéke 5.5 körüli.

  • Ez az enyhén savas pH érték a bőr felületén elhárítja a betegségeket előidéző kórokozókat. A bőrfelszín ökológiai rendszerének egyensúlya támogatja az olyan ártalmatlan mikroorganizmusok szaporodását, melyek jól alkalmazkodnak az emberi szervezethez és ezrével fellelhetők az emberi bőr minden négyzetcentiméterén. Az ártalmas baktériumok és gombák nem viselik el a savas pH értékeket és kilökődnek a többi mikroorganizmus által.
  • Emellett a bőr savas pH értéke stabilizálja a bőr védekező funkcióit és biztosítja, hogy a hornyos sejtrétegből veszített zsír gyorsan újratermelődjön.
  • Egy másik hatása a pH 5.5 értéknek, hogy a hornyos sejtrétegben lévő lipidek meg tudják őrizni labirintusszerű szerkezetüket. Ez megakadályozza a bőr vízvesztését belülről, míg kívülről elhárítja a káros szennyezőanyagok behatolását.

 

A bőr pH értékében történő változások meggyengítik a bőr védekező funkcióit. Ez megkönnyíti a fertőzések, bőrirritáció és allergiák kialakulását és a kiszáradást.

 

Az egészséges teljes testi higiénia érdekében a Sebamed komplett lúg- és szappanmentes termékpalettát kínál. A kifejezetten gyengéd, lúg- és szappanmentes aktív hatóanyagok és válogatott összetevők megvédik a bőrt a kiszáradástól. A termékek pH 5.5 értékkel stabilizálják a bőr természetes savköpenyét és védelmi funkcióit.

SEBAMED TERMÉKCSALÁDOK

  • Sebamed Classic: tisztálkodószerek, arc-, kéz-, testápolók, dezodorok, napvédők normál, száraz, érzékeny bőrre.
  • Sebamed Anti-Dry: bőrápoló termékek száraz, érzékeny, ekcémás, pikkelysömörös, gyulladt bőrre.
  • Sebamed Extreme Dry Skin: kéz-, láb-, testápoló termékek urea tartalommal extra száraz, érzékeny bőrre.
  • Sebamed Clear Face: bőrtisztító és bőrápoló termékek pattanásos, zsíros bőrre.
  • Sebamed Baba: habfürdők, samponok, arc-, testápolók, popsikrémek, nedves törlőkendő, napvédők.