OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

TENS és HŐ - kettős terápia a hatékony fájdalomcsillapításra

2020.03.10 17:15

A fájdalomcsillapításra évezredek óta dolgoznak ki különböző eljárásokat, gondoljunk csak a kínai akupunktúrára, vagy a különböző gyógynövények felfedezésére. Ebben a bejegyzésben két gyógyszermentes eljárás, a hő- és a TENS-terápia jellemzőit mutatjuk be!

HŐTERÁPIA

A hőterápia pozítív hatásairól már szó volt egy korábbi blogbejegyzésünkben, amelynek lényege, hogy a szervezetre rövid ideig a normális 36,5-37,5 Celsius foknál jóval melegebb vagy hidegebb hőmérséklettel hatunk, mivel ez az eljárás számos pozitív tulajdonsággal bír. Rengeteg alkalmazása ismert, gondoljunk a szaunára, a hősokk terápiára, vagy éppen jégterápiára, utóbbi kettőnek az izmok regenerációjában van fontos szerepe. A legújabb kutatások igazolták, hogy izomlazító hatása révén kiválóan alkalmazható fájdalomcsillapítóként is, különösen a hát- és deréktáji fájdalmakat enyhíti sokszor hasonló hatásfokkal, mint a különböző gyógyszeres kezelések. Az eljárás lényege, hogy a hő növeli a gyulladt terület vérkeringését miközben ellazítja az izmokat, ezáltal gyorsítva annak gyógyulását és a fájdalom megszüntetését.

TENS-TERÁPIA

A másik, szintén gyógyszermentes eljárás a TENS-terápia. Az módszer alapja, hogy a készülékkel szervezetünk természetes módon előállított elektromos impulzusait imitáljuk, célzottan azon a területen, ahol a gyulladás miatt a fájdalom fennáll. A terápia hármas hatásával enyhíti a fájdalmat: blokkolja a fájdalomüzenet eljutását az agyba, kiváltja az endorfintermelést és javítja a vérkeringést.

A két eljárás külön-külön is hatékonyan alkalmazható, együttes hatásuk azonban még hatékonyabban csillapítja a fájdalmat, legyen szó bármilyen testrészről. Ilyen kettős hatású eszköz az OMRON HeatTens, melyről itt tudhatnak meg minden részletet.