OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Lázmérők

Mi a hőmérő?

A hőmérő olyan egészségügyi eszköz, amellyel a test belső hőmérséklete (a szív, az agy és egyéb szervek hőmérséklete) mérhető. 

A fülbe helyezhető hőmérők pontossága nagy, mivel a dobhártya által leadott infravörös hőt mérik. A szondasapkát felhelyezve kell használni őket, a szennyeződések pedig alkoholos pamut törlőkendővel eltávolíthatók.

Az infravörös hőmérők kiválóan alkalmasak gyors és érintés nélküli mérésre.

A homlokra helyezhető hőmérők akár egy másodperc alatt is pontos eredményt nyújthatnak, és más felületeknél is alkalmazhatók, például csecsemők tejesüvegének hőmérsékletmérésére.

Tovább

Hogyan kell használni a homlokra helyezhető hőmérőt?

Egyszerűen helyezze a hőmérőt 1–3 cm-re az adott testrésztől vagy a mérni kívánt tárgytól, majd nyomja meg a start (indítás) gombot. Az eredmény automatikusan megjelenik a képernyőn.

Hogyan mérjem a testhőmérsékletem?

Fülben: Ez is nagyon megbízható testhőmérséklet-mérési mód. Infravörös hőmérővel történik, amely érzékeli a dobhártyán keresztül leadott hőt. Pontos, alacsony hibalehetőségű módszer. A normál mérési tartomány kb.: 35,5°C - 37,5°C.

Szájban: A mérés történhet a szájban tartva (bukkális) vagy a nyelv alatt (szublingvális). Mindkét mérési mód alacsonyabb hőmérsékletet mutat a végbélben mértnél kb. 0,3°C - 0,8°C-kal, a bukkális mód inkább javasolt.

Végbélben: Végbélben történő mérésssel kapjuk a lehető legmegbízhatóbb belső hőmérsékleti eredményt, alacsony hibalehetőséggel. A normál mérési tartomány: kb. 36,2°C - 37,7°C.

Tovább