OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Vérnyomásmérő csomagok

 

A Medistance® intelligens egészséggondozási szolgáltatás vérnyomásmérő csomagjai az alábbi csomagkombinációkban állnak a rendelkezésére. Válassza ki az Önnek megfelelő csomagkombinációt!

 

Tovább

Győződjön meg arról, hogy valóban helyesen méri meg vérnyomását!


3 ember közül 1 mérése pontatlan.* 
Az OMRON által végzett kutatások kimutatták, hogy a helytelenül feltett mandzsettából eredő pontatlanság az otthoni vérnyomásmérés legnagyobb hibaforrása.

 

A helyes vérnyomásmérés folyamata felkaron működő vérnyomás mérő készülékekkel:

  • A méréseket lehetőleg nyugodt körülmények között, normál magasságú asztalnál végezze. Alkarját nyitott tenyérrel felfelé fektesse az asztalra úgy, hogy könyöke is feküdjön az asztalon. Mérés közben karját lazítsa el, ne mozogjon, ne beszélgessen, háta kényelmesen legyen támasztva, lába ne legyen keresztbe.
  • Karját tegye szabaddá, vékony blúz, ing fennmaradhat, az a mérést nem zavarja, ügyeljen arra, hogy a feltűrt ingujj ne szorítsa el a felkart. Helyezze fel a mandzsettát úgy, hogy a mandzsetta és a kar közé beférjen egy ujja. A mandzsetta a bicepszére, a könyökhajlat fölé a szívvel egy magasságba kerüljön fel. Fektesse karját az asztalra, tenyérrel felfelé. A gumicső ne legyen megcsavarodva, a karja közepén helyezkedjen el.

Az OMRON „okos” mandzsettával a pontatlan mérések elkerülhetőek, hiszen kutatások** igazolják, hogy a felkaron elhelyezve minden helyzetben pontosan mér.

  • A testmozgás, sportolás, evés, ivás, kávé, dohányzás és alkoholfogyasztás befolyásolja a vérnyomást, ne mérjünk közvetlenül ezek után, ha a nyugalmi vérnyomásmérés a cél.
  • Indítsa el a mérést.
  • Egymás utáni méréseknél a mérések között 1-2 perc várakozási időt kell beiktatni ahhoz, hogy a vérerek visszaálljanak nyugalmi állapotukba.

* Perleberg Research UK & IT, 2014

Tovább