OMRON Gyártói garancia

A webáruházunkban értékesített OMRON termékek magyarországi hivatalos disztribútori garanciával rendelkeznek. Nem hivatalos disztribútor által forgalmazott OMRON készülékek javítása, pontosságellenőrzése javítási díj ellenében történik.

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Leggyakoribb tévhitek a cukorbetegségről

2020.06.24 19:00

A cukorbetegség több százmillió embert érint világszerte, mégis még mindig nem vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan mit is takar ez a diagnózis, és ebből adódóan számos tévhit kering, gyakran még alap kérdésekben is betegek körében is.

Sorra vesszük a 3+1 leggyakoribb félreértést, hogy segítsünk tisztán látni!

1. Oka a túl sok cukor

Bátorság lenne ezt önmagában kijelenteni, hiszen a cukorbetegség kialakulásához több életmódbeli tényezőnek és a genetikai hajlam is hozzájárul. Az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásában játszik szerepet a genetikai, míg a 2-es típusú diabétesz kialakulásáért öröklött és életmódbeli tényezők felelősek. Többek között az elhízás, a mozgásszegény életmód, a rosszul összeállított, egészségtelen ételekkel teli étrend, a stressz. Összességében a cukor csak az egyik, de nem az egyetlen tényező, amely növeli a cukorbetegség kialakulásának rizikóját.

2. Nincs több édesség

Talán az egyik legmegdöbbentőbb dolog, hogy cukorbetegként is igenis lehet édességet fogyasztani. A hangsúly a mértéken és a megfelelően kiválasztott alapanyagokon múlik. Például xilittel, eritrittel vagy steviával édesített nassolnivalók igenis beleférnek az étkezésbe, de természetesen úgy, hogy a szénhidrát tartalmat számoljuk és nem esünk túlzásba. Ezen kívül számtalan diabetikus termék létezik, melyek szintén fogyaszthatóak, bár érdemes minden termék esetében elolvasni az összetevők listáját, hogy biztosan alkalmas legyen.

3. Nem súlyos betegség

Mint minden betegség, ha nincsen kezelve, akkor a cukorbetegség akár súlyos is lehet, így szintén nem szabad könnyelműnek lenni. Nagyon súlyos, akár halálos szövődményei lehetnek, a szemproblémáktól a szív- és érrendszeri betegségekig. Kellő körültekintéssel azonban a cukorbetegség nagyon jól kezelhető, a szabályokat betartva teljes életet lehet élni a diagnózissal.

+1 Felesleges ellenőrizgetni a vércukorszintet, érezni, mikor alacsony, vagy magas

Az igaz, hogy a nem éppen normális vércukorszintnek valóban lehetnek tünetei, például a remegés, a szédülés, az állandó vizelési inger, de ezek nem mindig egyértelműek. Utalhatnak más betegségre is, vagy lehetnek enyhék olyannyira, hogy fel sem figyelünk rájuk.

Éppen ezért a rendszeres ellenőrzés nagyon fontos és nem elhanyagolható, hogy a kívánt tartományban tudjuk az értékeinket - a szövődmények elkerülése érdekében -, tartani.

Az otthon végzett vércukorszint-mérés segítségével ellenőrizni tudjuk, hogy a táplálék, a mozgás és a gyógyszerek hogyan hatnak a vércukorszintünkre. A modern vércukormérő készülékek kismennyiségű vérmintából gyorsan mérnek, és pontos eredményt adnak. Diabéteszét napi szinten vagy akár óránként követni tudja a MultiCare IN 3 az 1-ben vércukor-, koleszterin- és trigliceridszint-mérő készülékkel.

A Multicare-In egy egyszerűen használható készülék, a pontos vércukormérést – bioelektromos technológiával – koleszterin- és trigliceridmérést reflektometriás (hagyományos) technológiával végezi. Ráadásul 500 mérés tárolására képes dátum és időkijelzéssel.

Tartsa szem előtt, hogy a diabéteszes szövődmények elkerüléséhez elengedhetetlen a normális vércukorszint beállítása és folyamatos szinten tartása, ellenőrzése!

A vércukormérőkkel kapcsolatos további információkért keresse fel https://www.egeszsegor.hu/vercukor-koleszterin-trigliceridszint-mero-keszulekek oldalunkat, vagy írjon nekünk közvetlenül a vevoszolgalat [kukac] promedtron.hu e-mail címünkre!